2013. október 26., szombat

Az ajándékozás lényege



Az ajándékozásnak elsősorban szociális jelentősége van. Az embert már az is kedvre deríti, ha realizálja, hogy valaki gondolt rá. Ezért is szokták mondani, hogy a szándék a fontos. Mikor az embernek születésnapja van, nem feltétlenül vágyik drága ajándékra, tökéletesen megfelel neki például valamilyen egyedi ajándék. Egy fényképes ajándék egy emléket hordoz magában, érzéseket, melyeket az ajándékozott sosem felejt el. Általában szerelmesek szoktak adni egymásnak fényképes dolgokat (pl. párna bögre), de egyre gyakoribb, hogy jó barátok is ilyet adnak egymásnak. Egy szeretett személy, vagy egy jó emlék szerepel a fényképen, ami sokkal többet jelenthet, mint egy sok pénzbe kerülő dísz, ami úgyis csak a polcon porosodna. A drága nem feltétlenül egyenlő az értékessel.

A legnagyobb problémát az ajándék kitalálása jelenti. Próbáljuk kifürkészni, hogy az illető minek örülne, és mi az, aminek nem. Tanácsot kérünk másoktól, hátha valakinek jobb ötlete van. Ha esetleg valami nagyobb ajándékra vágyik az illető, akkor többen összedobják a pénzt. A legnagyobb meglepetéseket mégis mindig az egyedi ajándékok okozzák. Nem feltétlenül kell legyen valami hasznuk, elég ha egy jelképet hordoznak magukba. Ha pedig semmi ötlet sincs, akkor jön a kellemetlen ajándékbolt végigjárás. Ugyanazok a tárgyak találhatóak meg bennük már évek óta, semmi új, semmi különleges és már mindenki jól ismeri őket. Van, hogy fenn akad a horgon valami jó, és azzal már szaladunk is el.

Az ajandekkert.hu oldalon rengeteg ajándék található. Nem kell órákat elpazarolni a boltok végigjárásával, hisz minden megtalálható egy helyen. Csupán néhány kattintással válogathatunk, így gyorsan és egyszerűen, otthonról és kényelmesen megrendelhetjük a kiválasztott tárgyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése